Vps jalkapallo juniorit

vps jalkapallo juniorit

Edustusjoukkue pelaa kaudella 2015 Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli. VPS Juniorit (VPS-j) on jalkapalloseura Vaasan Palloseuran junioriorganisaatio.

Tältä sivulta löydät kattavat yhteystiedot Vaasan palloseuran Juniorit Ry:lle. VAASAN PALLOSEURANn JUNIORIT RY, YHTEYSTIEDOT.

TPV:ssä vastuuni joukkueen toiminnasta oli suurempi. Haluankin kiittää erityisesti Anssi Ylistä (urheilutoimenjohtaja) sekä Petri Taskista (valmennuspäällikkö), joiden tuki oli tärkeää TPV-aikanani. ”TPV:ssä päätoimisten työntekijöiden toimenkuva on melko laaja ja ehkä hieman pirstaleinen. Ilveksessä vastuualueet ovat rajatumpia ja selkeämpiä. Ilveksessä ikäluokan vastuuvalmentajan rooli ei ole aivan niin suuri kuin TPV:ssä, sillä esimerkiksi osa fyysisestä harjoittelusta sekä oheisharjoittelusta on ohjelmoitu ja organisoitu seuran toimesta (Heli Rekimiehen johdolla). Itselleni oli erittäin opettavaista, että pääsin TPV:ssä tekemään ja kokeilemaan asioita itse.

Puhutaan peli-identiteetistä, seuraidentiteetistä ja pelaajaidentiteetistä. Määrittelytapoja voi toki olla monia muitakin. ”Identiteetti” on sana, joka toistuu usein suomalaisessa jalkapallokeskustelussa.  Esimerkiksi seuraidentiteettiä voi arvioida niin yksittäisen valmentajan näkökulmasta kuin laajemman joukon näkemyksenä. Kotimaisten kielten keskuksen Kotuksen sanakirja määrittää identiteetin muun muassa olemukseksi, ominaislaaduksi tai yksilöllisyydeksi. Yksinkertaisimmillaan kyse on siitä, minkälaisena ihminen kokee tietyn asian tai minkälaisena tämä asia tai ilmiö näyttäytyy. Myös Paularinteellä, Lallilla ja Turusella on ajatuksia entisten ja nykyisten seurojensa identiteetistä.

Norrvalla FF - F01

Seura aloitti naisjoukkueen toiminnan vuonna 1971, jolloin Naisten SM-sarja aloitettiin. 2000-luvulla naisjoukkue voitti Suomen-mestaruuden vuosina 2000, 2001 ja 2005. Joukkue eteni aina välieriin asti, jossa sen pudotti jatkopeleistä Umeå IK. HJK oli myös paras naisjoukkue 1990-luvulla, jolloin se voitti seitsemän mestaruutta. [123] HJK menestyi naisissa myös kansainvälisillä kentillä ja seura oli mukana vastaperustetussa naisten UEFA Cupissa kaudella 2001–2002. Joukkue voitti heti ensimmäisenä vuonna Suomen-mestaruuden. Mestaruuden jälkeen monet pelaajat lähtivät seurasta, minkä takia HJK ei menestynyt SM-sarjassa edellisvuosien tapaan. [21] HJK hallitsi naisjalkapallon alkuvuosia, sillä se voitti viisi ensimmäistä mestaruutta. Vuosina 1979–1989 joukkue voitti seitsemän mestaruutta.

Hiljainen tieto ja kokemukset lasten ja nuorten lajitaitojen kehittämisestä ovat vasta rakentumassa. Moni seura on palkannut ensimmäiset lasten ja nuorten ammattivalmentajat vasta 2010-luvulla, ja useissa seuroissa päätoimisten työntekijöiden toimintakenttä on vielä monin paikoin jäsentymätön. Vaikka päätoimisten valmentajien määrä on kasvanut viimeisen parin vuosikymmenen aikana lähes räjähdysmäisesti, on juniorivalmentajaprofessiota pidettävä Suomessa vielä verrattain nuorena.

Myös Hongan toimintaan liittyy tästä näkökulmasta haasteita. Hongan uusi muutos on vasta alkutekijöissä, ja yhtenäisyyttä on mahdollista lisätä paljon”, Paularinne pohtii. ”Esportille työskentelevien valmentajien (edustus, akatemia ja U17) toimipiste on Esport Areenalla, kun junioripuolen toimijat, jotka ovat työsuhteessa Honka ry:hyn, ovat Honka-talolla. Olosuhteilla on tärkeä merkitys seurakulttuurin kehittymisen kannalta. Puitteilla on vaikutusta seuran yhtenäisyyteen ja toimijoiden kokemaan yhteisöllisyyteen. Päivittäinen kanssakäyminen palaverien ulkopuolella on vielä vähäistä.

Närpes Kraft FF - F03-04-05

Paularinteen kohdalla kyse oli siirrosta ”uusvanhaan” seuraan: miehen valmennusura alkoi espoolaisseurassa 2010-luvun alussa, jolloin hän toimi pelaamisen ohella vastuuvalmentajana seuran U13-joukkueessa ja toisena valmentajana (pelaajavalmentajan roolissa) reservijoukkue Pallohongassa. Vuonna 2016 Paularinne sai yhteydenoton Vaasasta: VPS:ssä oli tarjolla mielenkiintoinen tehtävä seuran A- ja B-junioreissa sekä edustusjoukkueen valmennustiimissä. Paluu Honkaan tapahtui yhden VPS:ssä vietetyn kauden jälkeen. Paularinne on myös mukana Hongan edustusjoukkueen valmennustiimissä. Espoossa hän valmentaa U17-joukkuetta, joka toimii Esport Hongan alaisuudessa ja läheisessä yhteistyössä seuran edustus- ja reservijoukkueen kanssa. ”Riku Paularinne tulee olemaan merkittävässä roolissa linkkinä vanhimpien junioreiden ja edustusjoukkueen välillä”, todettiin vaasalaisseuran tiedotteessa. Riku Paularinne, 29, siirtyi viime vuoden lopulla Vaasan Palloseurasta FC Hongan organisaatioon. Espoosta Paularinteen tie vei vuonna 2012 Poriin ja FC Jazziin, jossa vierähti neljä kautta.

Miten seuran värit näkyvät pukukoppikäytävällä. Millaisessa ympäristössä pelaajat viettävät aikaansa päivittäin. Vaasassa vuonna 2016 avattu Elisa Stadion on hyvä esimerkki modernista jalkapallostadionista. Minkälaista historiaa seuran harjoituskeskus henkii. Seuraidentiteetin rakentumisen kannalta olosuhteilla on luonnollisesti oma, hyvin tärkeä merkityksensä. Paularinne arvostaa stadionhanketta korkealle, mutta nostaa esiin mielenkiintoisen seikan liittyen stadionin ja VPS:n seurakulttuurin väliseen suhteeseen. Mikä tärkeää, areena on myös junioreiden käytössä.

Leirit täytetään aina ensisijaisesti jo toiminnassa mukana olevilla ja leirille kutsutuilla pelaajilla, silti uusiakin hakijoita otetaan mukaan sen mukaisesti miten tilaa jää uusille tulijoille. Orsan Akatemiaan hyväksyntä nuorimpaan ikäluokkaan edellyttää pelaajalta kattavaa pelitaustaa ja näyttöjä (näyttönä voi toimia esimerkiksi Lauran Akatemian kautta valituksi tuleminen). Uusille hakijoille ilmoitetaan leirille hyväksymisestä erikseen, myös mikäli leirillä ei ole pelaajalle tällä hetkellä paikkaa. Lahjakkaat, motivoituneet ja jalkapalloon tosissaan satsaavat tyttöpelaajat ikäluokista -2003, -2004, -2005 ja -2006 voivat hakea kesän 2018 Akatemia-leirille. HUOM -2006-ikäluokka on päällekkäin Lauran Akatemian kanssa vuoden 2018 leirien osalta.

Vous avez toujours la possibilité de supprimer l’historique de localisation de vos Tweets. Vous pouvez ajouter des informations de localisation à vos Tweets, comme votre ville ou votre localisation précise, depuis le Web et via des applications tierces.

Seuran yksi painopiste on urheilijan terveellisten elämäntapojen opettelu”, Turunen luettelee. Molemmissa Tampereen isoissa seuroissa valmentaneena Jouko Turunen näkee tiettyjä eroja Ilveksen ja TPV:n seuraidentiteeteissä. Liitän myös urheilullisuuden ja monipuolisen peruspelaamisen taidon Ilves-pelaajaan. ”Ilves on suurena yleisseurana tärkeä osa tamperelaista kulttuuria ja näen, että siihen kiinnittyy jollain tavalla suuri osa tamperelaisista. Se on profiloitunut kasvattajaseuraksi, joka antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia omassa edustusjoukkueessa. Jouko Turunen yhdistää ”ilvesläisyyden” osaksi laajempaa tamperelaisuutta. Junioritasolla ihanteellinen Ilves-pelaaja on hyvällä tavalla aggressiivinen, kilpailullinen ja voitontahtoinen. ”Koen, että TPV on jossain määrin murrosvaiheessa hakien hieman omaa identiteettiään. Junioripuolen osalta on vielä vaikeaa sanoa, millainen on tyypillinen TPV-pelaaja.

Närpes Kraft FF - P01

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *